Du vil finne Smøla Golfklubb på Dyrnes på Vestsiden av Smøla.

Klubbhus

Klubbhuset ligger ved golfbanen. Det er normalt åpent med servering på Søndager fra 12-16, også under turneringer.

KURS

Det vil bli avholdt kurs gjennom sommeren når det er nok påmeldte. Kontakt oss for påmelding.

Vi har utleie av golfsett.
Utleie av golfbil for de som er dårlige til beins.

Prisliste Smøla Golfklubb 2015.

Medlem 1600,-
Ektefelle/Samboer 1200,-
Junior Medlem 500,-
Støttemedlem 300,-
Familiemedlemskap 3000,-

Greenfee (ikke medl) 200,-

Greenfee (medl SMGK) 100,-

Årlig spillerett 1000,- Du får da spille så mange runder du vil.


Medlem.
Som vanlig medlem, får man spille på banen så ofte man vil uten å betale hvis man har kjøpt en spillerettighet, eller man kan betale Greenfee for hver gang man spiller på banen.
Du får
Bladet norsk golf ca 8 utgivelser pr år.
Utskrevet grønt kort/hcp kort etter endt kurs
Mulighet til å være med på årsmøte, og andre møter i klubben.
Du vil få tilsendt medlemskriv og annen informasjon.

Junior medlem
De under 18 år har rett til junior medlemskap.
Som Junior spiller man for halv pris på banen uten å kjøpe spillerettighet til man fyller 19år.

Ektefelle / Samboer.
Hvis din ektefelle er medlem, har du rett på billigere medlemskap.
Som Ektefelle medlem, får man spille på banen så ofte man vil uten å betale hvis man har kjøpt en spillerettighet, eller man kan betale Greenfee for hver gang man spiller på banen.
Du får
Bladet norsk golf ca 8 utgivelser pr år.
Utskrevet grønt kort/hcp kort etter endt kurs
Mulighet til å være med på årsmøte, og andre møter i klubben.
Du vil få tilsendt medlemskriv og annen informasjon.


Støttemedlem
Støttemedlemmer er for de som bare vil støtte Smøla Golfklubb
Du vil få tilsendt medlemskriv og annen informasjon.

Årlig Spillerett
Du får da spille så mange runder du vil på banen for sesongen.

Dette er golf !
Hva er golf, spillet som stadig frister flere nordmenn til å bruke kvelder og helger på golfbanen ?

Uansett om du er glad i idrett eller ikke, vil du ha glede av golf. Stadig flere aktive idrettsutøvere begynner med golf som hobby, og golf kalles derfor ofte for 'idrettsmennenes idrett'. Golf er blant annet god trening for smidighet, koordinasjon og konsentrasjon.


Du kan konkurrere mot far, mor, søsken og venner

I golf har man noe som kalles 'handicap'. Det er et system som gjør at alle kan konkurrere mot alle - og alle har like stor sjanse til å vinne. Derfor kan det godt hende at du vinner over Norgesmesteren, selv om Norgesmesteren egentlig er mye bedre enn deg.


Du får mange nye venner

Golf er først og fremst et sosialt spill. Det betyr at det legges vekt på at du skal komme i kontakt med mange nye mennesker. De du møter på golfbanen er som oftest veldig hyggelige.


Frisk luft, god mosjon og mange naturopplevelser

En golfrunde består av 18 hull, og tilsammen går du omtrent én mil på en runde. Det tar 3 til 4 timer å spille 18 hull, og på banen er det store, grønne gress-sletter, vakre trær, elver og små vann. Det er ikke uvanlig med et rikt dyreliv på og rundt banen, og den som spiller golf får mange fine naturopplevelser med på kjøpet.


Også idrett på høyt nivå

Golf er egentlig to ting. For veldig mange er det først og fremst hyggelig mosjon og hobby i tillegg til andre idretter eller fritidsaktiviteter. Men stadig flere unge satser på golf som aktiv idrett. Som idrett er golf minst like krevende som andre idretter. Den som satser på golf, må i tillegg til å trene på de forskjellige golfslagene også bruke mye tid til å trene styrke, kondisjon og konsentrasjon. De fleste golfklubbene har en egen elitekomité som samarbeider nært med klubbens juniorkomité.


Golf er rimeligere enn du tror

Sammenlignet med mange andre idretter er golf rimeligere enn mange tror. Utstyret kan ofte kjøpes brukt og man behøver ikke å kjøpe alt med en gang. I de aller fleste golfklubbene er det også rimelig for barn og ungdom å bli medlemmer.

Utstyr - nytt eller brukt ?

For å spille en 18 hulls golfrunde på færrest mulig slag, kreves det mer enn en kølle. I følge reglene er det tillatt med 14 køller i bagen. Man kan godt klare seg med færre køller og man blir nødvendigvis ikke en bedre spiller av å investere i et komplett sett med 14 nye køller. For en nybegynner er det lettere å spille med færre køller, for eksempel et halvt sett. Det mest hensiktsmessige for en nybegynner kan være å kjøpe brukt. De fleste proene selger golfutstyr og kan gi både råd og veiledning når det gjelder valg av køllesett. Noen proer har køller til utleie eller utlån for de som vil prøve seg. Spesielle golfsko med pigger er ikke nødvendig for en nybegynner. Den første tiden er det tilstrekkelig med joggesko. Køllene bæres i en golfbag, hvor du også har plass til andre ting du trenger på banen: Ekstra baller, pegger, kanskje regntøy, paraply og noe å spise eller drikke.

Dette er GOLF

Det er lett å forstå hva golf går ut på: Ved hjelp av køller skal du slå ballen fra en utslagsplass til et hull i bakken lenger framme. Avstanden kan være fra under 100 m til mer enn 500 m. Det gjelder å bruke så få slag som mulig, og når du er ferdig med ett hull går du videre til neste. En bane har vanligvis 18 hull, men det finnes også mange
9-hulls baner.

Utslagsplassen på hvert hull kalles tee. Der er det lov å legge ballen på en peg før du slår. Peggen er laget av tre eller plast, og gjør at ballen ligger over bakken. Etter utslaget må du slå ballen der den ligger på bakken, og det er ikke lov å flytte den uten i helt spesielle tilfeller. På veien fram mot hullet er det kortklippet gress som heter fairway. Når du kommer helt inn til hullet, som er markert med et flagg, er det en enda mer kortklippet plen. Den kalles green.

På veien fra tee til green er det ofte laget spesielle hindringer. Det kan være vann eller grøfter, små koller og hauger, eller det som mange synes er det aller vanskeligste: en bunker eller flere, som er groper fyllt med sand.

Været kan også gjøre spillet vanskeligere. Når det blåser sterkt, påvirker det ballens bane i luften. Når det regner, blir ofte køllen glatt å holde i. Selv om hvert eneste golfhull er helt forskjellig fra alle andre golfhull på alle andre golfbaner, lages de etter bestemte regler:

Korte hull er inntil 225 m lange - vanligvis 130 - 160 m. En god spiller skal bruke 3 slag på et slikt hull. Ett slag fra tee til green og så to putter for å få ballen i hullet. Tre slag er altså idealresultatet, som kalles par. Hullet er dermed et par 3-hull.

Mellomlange hull er 250 - 400 m lange, og skal ideelt spilles på 4 slag: To slag fra tee til green, og to putter for å få ballen i hullet. Dette blir altså et par 4-hull.

Lange hull er 470 - 550 m, og skal spilles med tre slag fram til green og to putter. Dermed blir det er par 5-hull.

Det er ingen regel som sier hvor mange hull av hver type en golfbane skal ha. Det vanligste er fire korte, ti mellomlange og fire lange hull. Da har banen et par på 72 slag
(4 x Par 3 + 10 x Par 4 + 4 x Par 5 = 72). Dette er det bare de aller beste golfspillerne som klarer. En nybegynner må ofte bruke langt over 100 slag på en 18-hulls runde. Golfballen har en diameter på 44 mm og veier 50 g. Den har et hardt skall som tåler mange slag.

Golfkøllene varierer i lengde og utseende, og en spiller trenger flere køller for å spille en runde. Noen brukes til lange slag, noen til mellomlange og noen til korte. På greenen bruker man en putter. Til de lange slagene bruker man enten køller med trehode eller jernhode. Til de andre slagene brukes nesten alltid bare køller med jernhode. Når du hører noen snakke om jernkøller og trekøller, betyr det altså hva køllehodet er laget av.

Når du først er medlem av en golfklubb, kan du spille på nesten alle golfbaner i hele verden mot å betale en avgift som heter greenfee til den klubben du vil spille på. De fleste klubber krever imidlertid at du skal ha et visst ferdighetsnivå (handicap) før du får lov å gjestespille.

Kontakt:

Daglig leder:
Anders Neerland
Tlf 41314214